Citronvand

Citronvand er en perfekt måde at give din krop den nødvendige væske for at fungere optimalt og for at udrense affaldsstoffer. Især hvis du er en af dem, der ikke får drukket nok væske i løbet af dagen. Måske synes du at vand er lidt kedeligt i smagen, og det er derfor svært at få taget dig sammen til drikke nok vand. Du kan gøre det mere spændende at indtage væske ved at tilføje noget til vandet.

Du kan med fordel presse saften af en halv citron i et glas vand. På denne måde tilføjes immunstyrkende C- og B-vitaminer samt mineraler som calcium og magnesium, der styrker knogler og muskler.

citronvand

Udover at booste dit immunsystem, regulerer citronvand syre/basebalancen i kroppen, blodtrykket og kropstemperaturen. Det booster også udrensning, er blodrensende og regulerer fordøjelsessystemet ved at afhjælpe forstoppelse, refluks og kvalme. Indirekte stimulerer det derved også vægttab.

Pres mindst en halv citron eller lime i et stort glas vand og drik det som det første om morgenen. På denne måde booster du dit energiniveau for dagen og understøtter leveren og dens mange funktioner i kroppen. Du kan også med fordel drikke citron/limevand i løbet af dagen for at holde dig hydreret.

Er du ikke til citron, så kan du tilføje agurker, ingefær, mynte, vindruer eller andet frugt og grønt til vandet. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Urtethe smager også skønt koldt og virker hydrerende.

En anden måde at få væske og elektrolytter er ved at lave en juice. Du kan f.eks. lave en sellerijuice. Se mere her.